.
Albanian-ALDeutsch (DE-CH-AT)English (English)

Весник

               vesnik_Makedonski-00001           

                   Преземи

 

 

 

 

                    

Актуелности од Занаетчиската комора на Македонија
Меѓународна електронска промоција на Вашата фирма со можност за поврзување и деловни контакти. PDF Печати Е-пошта

Почитувани стопанственици!

Искористете ја можноста што ја нуди Занаетчиската комора на Република Македонија која преку проектот ,, Стопанска соработка помеѓу покраината Рајланд фалц и Југоисточна Европа,, на Балканската канцеларија за мало стопанство  и занетчиство при Занаетчиската комора Кобленц, Германија за Ваша промоција на веб страната http://wiko-soe.com/...

Повеќе...
 
Занаетчиите ќе добиваат до 5.000 евра субвенции од Владата PDF Печати Е-пошта
saracini.jpg500 11.07.2012  До 5.000 евра, односно 300.000 денари субвенции за набавка на опрема, алат и стручно усовршување, предвидува Владата за поддршка и развој на македонското занаетчиство.Како што изјави денес министерот за економија Ваљон Сарачини, со средствата ќе се кофинансираат 75 отсто од трошоците направени од 1 јануари...
Повеќе...
 
Редакција на средствата за јавно информирање Медиуми PDF Печати Е-пошта
Од досегашните анализи и пракса на  Занаетчиска комора на Република Македонија  се покажува голем дефицит на кадри во занетчиството на пазарот на трудот. Сметаме дека за стабилна економија е неопходно силно и квалитетно занаетчиство. Секако еден од проблемите со кои се соочуваат заанетчиските претпријатија е мал број на квалификван кадар кој поседува потребни компетенции и вештини кои се бараат за дирекно вклучување во процесот на работа...
Повеќе...
 
Барање за субвенционирање на претпријатија во сопственост и управувани од жени PDF Печати Е-пошта
 
Јавен оглас до работодавачи на малите и средните претпријатија и занаетчиите- Финансиска поддршка за по едно ново работно место PDF Печати Е-пошта
 
Одлука за укинување на увозните давачки за одделни необработени благородни материјали PDF Печати Е-пошта

Почитувани, Владата на Република Македонија, на седницата одржана на 02.03.2012 година, донесе: ОДЛУКА ЗА УКИНУВАЊЕ НА УВОЗНИТЕ ДАВАЧКИ ЗА ОДДЕЛНИ НЕОБРАБОТЕНИ БЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ објавена во Службен весник на Р.М. бр. 32 од 6 март 2012

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следно > Крај >>

Страна 1 од 9